T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - MALTEPE ANAOKULU

Haberler

Kas

Keyifli Okul Atölyem  eTwinning Projesi Çalışmaları

 

Güneş Sabah Sınıfı Öğretmenleri Nesrin ÇELİK CESUR rehberliğinde Keyifli Okul Atölyem Junior projesini 2023 Eğitim Vizyonu ışığında Tasarım ve Beceri Atölyeleri baz alınarak oluşturulan 6 atölye ve her atölyede 2 faaliyet olacak şekilde yürütülmektedir.  Projemiz 6 atölye çalışmasından oluşacaktır. Ayrıca çeşitli Web 2.0 araçları tanıtılacaktır.
Projemiz öğrencilerin sosyal ve kültürel becerilerini geliştirirken onları gerçek hayata hazırlamayı amaçlamaktadır. Çağın gerektirdiği becerilere sahip, bilime meraklı, analitik düşünebilen ve problem çözme becerisine sahip, insanlığa faydalı, ahlaklı ve duyarlı bireyler yetiştirmek projemizin hedefidir.

Tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemisine dikkat  çekmek amacıyla " İşaret Dili le Pandemi Kuralları " video çalışması hazırlamıştır.Bu çalışma ile öğrencilerimiz hem işitme engelli bireylere, hem de topluma karşı faydalı olmaya çalışmışlardır.

Videomuzu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/Saowjp9VDr8

Kas

Okulumuz Dünya Sabah Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Merve Bengü Erdoğan rehberliğinde Masaldan Teknolojiye e-Twinning kapsamında proje çalışmalarına başladılar. Yazısız Dünya Kültür Mirasımız olan Anadolu Masallarını yeni teknolojilerle ve web 2 araçlarıyla harmanlayan projemiz öğrencilerimize yeni öğrenme ve deneyimleme yaşantıları sunarken kültürel mirasımızı da yaşatıyor. Proje kapsamında Avrupa Kod Portalında Codeweek 2020 etkinliklerine katılan ve kodlama etkinliklerini tamalayan öğrencilerimiz başarı sertifikalarını da aldılar. 

Kas

Maltepe Anaokulu olarak 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında başlatılan HAYAL ET, DOĞADAN ÜRET! IMAGİNE, PRODUCE FROM NATURE!, MİNİKLERLE STEM KULÜBÜNDEN STEM OKULUNA / FROM STEM CLUB TOWARDS STEM SCHOOL WİTH KİDS, FOR A WORLD, MASALLARLA ORFFadlı projelerimiz Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Projelerimizde Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Polonya, Hırvatistan, Letonya, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ülkelerinden okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz beraber çalışmışlardır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning organizasyonu, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+'a bağlı olarak çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Birliğine üye ve üyelik süreci devam eden ülkelerdeki okullardaki öğrencilerin ortak çalışmalar yürüttükleri programa Türkiye'deki okullarda okuyan öğretmen ve öğrenciler de yaptıkları çalışmalarla katılıyorlar.

Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa'da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir. Ulusal Destek Servisi'nin Kalite Etiketi vermesi icin bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:

(1) Pedagojik Yenilikçilik
(2) Müfredat ile Entegrasyon
(3) Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi
(4) Ortak Okullar arasında İşbirliği
(5) Teknoloji Kullanımı
(6) Sonuçlar, etkileri ve dökümantasyon

Avrupa Kalite Etiketi almanız için ise en az iki ortağın daha önce Ulusal Kalite Etiketini almış olması gerekmektedir ve bu da ikinci bir başarı işaretidir. Avrupa Kalite Etiketi, yılda sadece bir defa verilmekte ve eTwinning Portalı üzerinden duyurulmaktadır.
Ulusal Destek Servisimiz tarafından iki aydır incelenen projemize bu ödülün verilmesi ve okulumuzun isminin eTwinning portalı'nda yer alacak olması okulumuz için gurur vericidir.